ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 31 Μαΐου 2017

Στο γραφείο του ΣΑΦΕΜ οι Συνομοσπονδίες , Ομοσπονδίες και Ενώσεις της Ελλάδας αποφάσισαν ομοφώνως ότι στηρίζουν και συμμετέχουν στην 2η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση (2η Δ.Ε.Σ.) με θέμα:

                                            ΄΄Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄

1. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

3. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

4. ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΜΑΝΗΣ

5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

6. ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

8. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ

9. ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΄΄ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΗΤΩΝ΄΄

10. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

11. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ

12. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

13. ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ

Συνυπέγραψαν και Συναποφάσισαν ότι:Όλοι οι Έλληνες μαζί οφείλουμε να δράσουμε αποτελεσματικά και με πατριωτική αλληλεγγύη για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μας κληρονομιάς.Εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την προβολή της Ιστορίας και τον Πολιτισμό της Πατρίδας μας, πρέπει να έχουν την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Είναι επιτακτική ανάγκη να προβληθεί με κάθε τρόπο, εντός και εκτός Ελλάδας, η τεράστια σημασία του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αφού μεταλαμπάδευσε τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια αγοροπωλησίας Αρχαίων Ελληνικών αντικειμένων, που είναι κληρονομιά των Ελλήνων, από οπουδήποτε προέρχεται και ζητούμε τον επαναπατρισμό όλων των αρχαιολογικών θησαυρών που ευρίσκονται εκτός Ελλάδος.

                                                                  Απαιτούμε :

1. Από την Υπουργό Πολιτισμού την τήρηση του Προεδρικού Διατάγματος Φ.Ε.Κ 171/28-8-2014 και ειδικότερα :

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ Άρθρο 1 Αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:α. Την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, τη διάσωση, την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή του συνόλου της πολιτιστικής κληρνομιάς (υλικής και άυλης, κινητής και ακίνητης).

β. Την υποστήριξη και ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

γ. Την διάχυση των πολιτιστικών προϊόντων μεταξύ των πολιτών, τη δημιουργική συμμετοχή τους στην σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος.

δ. Την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως αλλά και την ενθάρρυνση των διεθνών συνεργασιών για θέματα διαχείρισης − προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς...

Καθώς και την εφαρμογή των Άρθρων 38 -39 - 40 .

Επίσης

- Την συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικών φορέων.

- Την θέσπιση βραβείων, χορηγιών και άλλων μέσων για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του πολιτισμού, με ενίσχυση συλλόγων και φορέων που επιδιώκουν αντίστοιχους σκοπούς.

- Την υποστήριξη κοινής οργάνωσης με τοπικούς φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στους νέους.

2. Από τον Δήμο Αθηναίων:

Την υλοποίηση της απόφασης για την τοποθέτηση του έφιππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου, (Α.Π: 007209/12/1/2016 και Α.Π:012659/15-1-2016), στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Β.Ολγας.

Για το Δ.Σ ΣΑΦΕΜ ο πρόεδρος

Ευάγγελος Στόγιος

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                   ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

1.Από το γραφείο του ΣΑΦΕΜ : 10.00 - 15.00

2.Βιβλιοπωλείο : Γιαννάκενα, Χαριλάου Τρικούπη 14 ( εντός στοάς)

3. Εκδόσεις ΛΟΓΧΗ Πινδάρου 12, 2ος όροφος Αθήνα

     Θα είμαστε όλοι εκεί γιατί ο Αλέξανδρος μας ενώνει καi  πρέπει να το αναδείξουμε ως εθνικό πλεονέκτημα              ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1     ΣΤΑΣΕΙΣ:ΤΡΑΜ,ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ – ΜΕΤΡΟ,ΦΙΞ

ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΑΡΜΑ, ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΦΕΜ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                  ΧΑΡΗΣ ΧΑΛΚΙΤΗΣ

Ο Χάρης Χαλκίτης είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του.

Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Στα επτά του χρόνια έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα.

Συνθέτης,ενορχηστρωτής αλλά και τραγουδιστής, μα πάνω από όλα ένας ολοκληρωμένος μουσικός. Είναι ο δημιουργός της  "Queen Samantha", παίζει πιάνο,σαξόφωνο,ντραμς,κρουστά και αρκετά ακόμη όργανα.. 'Ενας αληθινός καλλιτέχνης.

Το 1961, έχοντας έρθει πλέον στην Ελλάδα, συμμετέχει στη δημιουργία των PLAYBOYS του γνωστού ποπ συγκροτήματος που φιλοξένησε το Δάκη και το Φίλιππο Νικολάου.

Τα επόμενα χρόνια τον βρίσκουν στη Σουηδία όπου συνεργάζεται με τοπικά σχήματα.

Στην Ελλάδα παίζει σε διάφορα συγκροτήματα. Συμμετέχει στους Aphrodite's Child το συγκρότημα που είχαν φτιάξει μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Ντέμη Ρούσσο και τον Λουκά Σιδερά και είχε παγκόσμια απήχηση. Ο Χαλκίτης συνεργάζεται μαζί τους στο δίσκο 666.

Η συνεργασία του με το Ντέμη Ρούσσο συνεχίζεται και μετά τη διάλυση των Aphrodite's Child. Ο Χαλκίτης ζει πλέον στη Γαλλία,γράφει τραγούδια για τον Ντέμη,προγραμματίζει και παίζει όργανα στους δίσκους του και οργανώνει τις παραστάσεις του μεγάλου ερμηνευτή σε όλον τον κόσμο. Γράφει και για πολλούς Γάλλους καλλιτέχνες όπως: Mireille Mathiew, Nicolette, Dalida.

Παράλληλα όμως γράφει τραγούδια και για πολλούς τραγουδιστές άλλων χωρών,τα οποία σημειώνουν επιτυχία.

Το 1976 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ ROSE D'OR της Γαλλίας.Το 1982 διακρίνεται συμμετέχοντας ως τραγουδιστής στο SEOUL SONG FESTIVAL.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Οι συνεργασίες του με Έλληνες καλλιτέχνες είναι πολλές και σημαντικές,Σταμάτη Κραουνάκη,Πωλίνας,Δάκη,Ζανέτ Καπούγια,Κωνσταντίνα,Μαντώ,Ευρυδίκη, Καίτης Γαρμπή, Σάκη Ρουβά,Βικτώρια κ.α


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------