ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

        ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ -ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΠΡΕΤΤΟ ''MUSICAL THEMATIK SHOW''

Ο Γιώργος Λεκάκης γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Μεγάλωσε και σπούδασε εκεί Κοινωνιολογία-Λαογραφία και Δημοσιογραφία. Είναι μέλος:

του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, και

μέλος της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και των Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών.

Ο Γ. Λεκάκης έχει συγγράψει περισσότερα από 40 βιβλία: «Παγκόσμια Ιστορία των Πτήσεων», «Η Θεσσαλονίκη στο Ελληνικό Τραγούδι», «7 φεγγάρια», «Ήπειρος, η γωνιά που πέτρωσε στο 5», «Τάματα και αναθήματα», «Χρονογραφήματα για την Ελλάδα και τον πολιτισμό», «Ολυμπιακοί Αγώνες», «Το ημερολόγιο ενός λοχία στον πόλεμο του ΄40», «Σαμοθράκη-Ιερά Νήσος», «Τα πολυφωνικά τραγούδια της Βήσσανης», «Αιγαίο-ετυμολογίες νήσων», «Παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδος», «Η άγνωστη Μικρά Ασία», «Αρχαία και σύγχρονα ιστορικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών και η Λαογραφία της θάλασσας», «Ίμβρος παιπαλόεσσα», «Ελλάδος εγκώμιον», «Παξοί – Τα νησιά του πάθους», «Μουσικής μύηση», «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», «Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», «Η Βίβλος των 100 νησιών της Ελλάδος», «Ερείκουσα, ο επιπλέων ανθόκηπος», κ.ά.

Μονογραφίες για τους Παξούς, την Γαύδο, την Φολέγανδρο, το Καστελλόριζο, την Σαμοθράκη, τα Διαπόντια Νησιά, την Αστυπάλαια, την Ανάφη, τις Αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας, το Δημοτικό Τραγούδι, Τα αρχαία πέτρινα γεφύρια των Ελλήνων, τις Ιαματικές Πηγές της Ελλάδος, τα Ελευσίνια Μυστήρια, κ.ά. Επίσης επιμελήθηκε επανεκδόσεις προλόγισε βιβλία, έκανε περισσότερα από 70 ντοκυμανταίρ, κλπ.

Ως δημοσιογράφος έχει αρθρογραφήσει στα έντυπα Νέα, Ρωμιοσύνη, Κέρδος, Θεσσαλονίκη, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθερία του Λονδίνου, Έθνος της Κυριακής, Κόντρα News, Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας, Φαινόμενα του Ελεύθερου Τύπου, Crash, Επίκαιρα, και σε πολλά περιοδικά.

Ως συγγραφέας έχει γράψει τρία θεατρικά έργα, έχει κυκλοφορήσει τρεις ποιητικές συλλογές (την μία μάλιστα με τίτλο «Απάνθισμα», προλόγισε ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος).

Ο Γ. Λεκάκης είναι και στιχουργός. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες και στίχους του έχουν μελοποιήσει οι σημαντικότεροι συνθέτες.

Ο Γ. Λεκάκης έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για «την εν γένει προσφορά του στον πολιτισμό και την πολιτιστική αρθρογραφία του». Τον Δεκέμβριο του 2011 η Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, δια του προέδρου της. καθηγητού κ. Σταύρου Παπαμαρινόπουλου, βράβευσε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών τον Γ. Λεκάκη για την εν γένει προσφορά του στην έρευνα.

Περισσότερα για τον Γιώργο Λεκάκη: Στην ιστοσελίδα του www.lekakis.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Ο γλύπτης Γεώργιος Ρούσσης γεννήθηκε στη ‘Μαρίνα Ζέα’ στον Πειραιά.

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ Αθηνών) (Υποτροφία)

Τελείωσε την Σχολή Διακοσμητών (BOZAR)

Έχει φιλοτεχνήσει πολλά γλυπτά έργα όπως: προτομές, ανδριάντες, μνημεία, μοντέρνα αλλά και κλασσικά, ορυχάλκινα και μαρμάρινα.

Τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διάφορες ιδιωτικές αλλά και δημοτικές συλλογές.

Είναι τακτικό μέλος: στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και στο Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Ήταν μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, μέλος στο Δ.Σ. της UNESCO  Ελλάδος αλλά και μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας Κατοχύρωσης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΣΔΕΕΤΕ) .

Έχει βραβευτεί από την Τράπεζα Ελλάδος για την φιλοτέχνηση του νομίσματος σειράς ΕΥΡΩ, επίσης έχει βραβευτεί με χρυσό βραβείο για το Λέοντα Πειραιώς (Πόρτο Λεόνε).

Τέλος έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, καθώς και συμπόσια επίσης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις ανά το κόσμο (Ελλάδα-εξωτερικό).Είναι μέλος στο Δ.Σ της unesco τεχνών λόγου και Επιστημών και πολιτικός εκπρόσωπος Κρήτης της unesco Ελλάδος.

www.roussisg.gr

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                    ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Έλληνας ηθοποιός και παρουσιαστής.

Είναι παντρεμένος με την παρουσιάστρια Κατερίνα Καραβατου κι έχουν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά.

Γεννήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το 1971 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη το 1994.

Φοίτησε στο τμήμα Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στον τομέα της μουσικής ασχολήθηκε με Σολφέζ, Πιάνο και Τύμπανα.

Έχει 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θέατρο, στην τηλεόραση και συνεργασίες στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                          ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

Εχει βάλει τη σφραγίδα του στα πρώτα βήματα της ελληνικής τηλεόρασης, ως παρουσιαστής μουσικών εκπομπών από τις οποίες πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Ο Κώστας Βενετσάνος, που κουβαλάει 55 χρόνια ενεργούς καλλιτεχνικής πορείας και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη στήριξή του στο ελληνικό τραγούδι τη χρυσή δεκαετία του '70, όταν και ο ίδιος ήταν στο απόγειο της δόξας του


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                 Άννα Μιχελαράκη

Η Rhythm & Dance academy ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να μυήσει τον κόσμο στην τέχνη του χορού.  Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και βαθμίδες με ποικιλία προσφερόμενων μαθημάτων σε πολλά είδη χορού.Με μια ξενάγηση στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το σύστημα λειτουργίας της σχολής, τα μαθήματά μας,  τις εκδηλώσεις μας, τις ομιλίες μας, και τα σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της εκάστοτε σεζόν.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

                                          ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΕΣΤΗ

Η Ειρηνη Πλεστη, γεννήθηκε στην Αθήνα.Πτυχιούχος με ειδικότητα της αισθητικού και Μake-up Artist School του εκπαιδευτικού ομίλου Ν. Αυγερινοπούλου όπου και παρακολούθησε το 2ο έτος με υποτροφία. Κάτοχος διπλώματος Ρεφλεξολογιας ,Shiatsu και λεμφοθεραπειας.Από το 1996 έχει εγραστει σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές,fashion show,shooting και video clip ,ηθοποιών , τραγουδιστών και μοντέλων,ενώ μεγαλουργεί με τα ιδιαίτερα της νυφικά μακιγιαζ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο χώρο της τηλεόρασης.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------